Video: basisdeeg voor verse pasta

Bekijk hier de Pastamaken.nl video om het basisdeeg voor de meeste pasta's te maken. Dit basisdeeg is onder andere geschikt voor tagliatelle, spaghetti, tortellini en ravioli.Zelf pasta maken is leuk, lekker makkelijk en eigenlijk zo klaar. Van begin tot einde heb je met een beetje ervaring binnen 30 minuten een volledige pasta voor 4 personen op tafel. Alle pasta begint met min of meer hetzelfde basisrecept.

Voor de ingrediënten voor het pasta basisrecept geld de stelregel dat je voor elke 100 gram meel 1 ei gebruikt. Dit is genoeg voor één persoon. Meestal gebruik je iets meer meel, afhankelijk van de grootte van het ei en de vochtopname van het meel. Als variatie kan je er eventueel een snufje zout en een halve eetlepel olijfolie gebruiken. Niet is zo veranderlijk als de ingrediënten van een Italiaans recept, dat van streek tot streek kan verschillen.

Het kneden van het pasta basisdeeg

Zorg dat je voor spaghetti en tagliatelle alleen pastameel van durum tarwe gebruikt. Voor tortellini en ravioli kan je een pastameel mengsel van grano duro en typo "00" maken. Dit zorgt ervoor dat je het deeg wat makkelijker kan verwerken. Gebruik bovendien (liefst biologische) verse eieren. Daarbij helpt het ook om een kwalitatief goede pastamachine te gebruiken. Traditioneel worden andere gereedschappen gebruikt zoals een grote lange deegrollen en pasta wieltjes. Dit kan natuurlijk ook maar een pastamachine bespaart veel tijd.

Slideshow + uitleg (3:40 min.)

Bekijk de versie met plaatjes en uitleg.

Lange versie (9:00 min.)

Bekijk de lange versie voor het maken van het basisdeeg van begin tot einde.

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

A simple table

van een snelle kom pasta tot een feestmaaltijd

Bekijk dit boek

Het ultieme studentenkookboek

Van pasta tot pannenkoek

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer