Zelf pasta maken

Zelf verse pasta maken is natuurlijk het lekkerste! Maak met behulp van Pastamaken.nl jouw favoriete pasta. Bekijk de instructie video, lees het recept, print het uit en ga zelf aan de slag.

Het basisrecept

Elke pasta begint met ongeveer dezelfde basis. Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld gnocchi en orecchiette. Gnocchi wordt met bijvoorbeeld aardappel of pompoen gemaakt en orecchiette heeft een ander meelmengsel bestaande uit grano duro en grano typo "00". Ook ravioli en tortellini kan je maken met een mengsel van grano duro en typo "00". Dit zorgt ervoor dat je het deeg wat makkelijker kan verwerken.

Video bekijk video Recept lees het basisrecept

Het enige juist meel om te gebruiken is die van durum tarwe. Hij is rof van structuur en gelig van kleur. Veel boeken schrijven dat je speciaal italiaans meel type "00" moet gebruiken maar dit is echt onjuist! Pastamaken.nl heeft het allemaal op een rijtje gezet. Lees meer…

Het juiste gereedschap is het halve werk. Dit geld ook voor het maken van lekkere verse pasta. Het belangrijkste is om een goede pastamachine te hebben. Wellicht een aanschaf, maar als je regelmatig pasta maakt is dit de moeite waard! Lees meer…

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

De zilveren lepel voor kinderen

de lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf!

Bekijk dit boek

Puur Pasta

70 overheerlijke, weldadige en originele recepten

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer