Recept voor | 4 personen |
![]() |
30 minuten |
Niveau | ![]() |
Populariteit | 15912x bekeken |
25 gram (room)boter
50 gram kalfsgehakt
2 eetlepels parmezaanse kaas
80 gram rauwe ham
40 gram mortadella
1 ei
200 gram verse pasta deeg
Smelt de boter in een pannetje, doe er de gehakt bij en bak het op hoog vuur bruin: goed roeren! Schep het in een kom en laat het afkoelen (bv in de koelkast). Hak de rauwe ham en mortadella fijn. Als je geen mortadella kan krijgen laat het dan weg. Roer de rauwe ham, mortadella, kaas en ei door het gehakt. Laat het even afkoelen in de koelkast. Op deze manier onstaat een stevig mengsel.
Rol het pastadeeg heel dun uit. Leg op regelmatige afstand (in denkbeeldige vierkantjes) een brokje van het gehaktmengsel. Snijd het deeg in vierkanten. Vouw het vierkant tot een driekhoek. Vouw de punt van de driehoek terug. Zo onstaat er een mini loempia. Vouw de twee andere puten naar elkaar toe en druk stevig op elkaar.
Kook de tortellini beetgaar en dien op met een simpele tomatensaus.
Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.
Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer
Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:
Pastabijbel
van agnolotti tot rigatoni en van tagliatelle tot zite
500 pastagerechten
Heerlijke recepten voor klassieke en eigentijdse pastagerechten