Recept voor | 4 personen |
![]() |
30 minuten |
Niveau | ![]() |
Populariteit | 12713x bekeken |
Ca. 400 gram dikke plakken bacon om blokjes van te snijden
2 grote tenen knoflook
2 grote uien
1 bakje champignons
3 flesjes Blue Band kookroom
Verse zwarte peper en zout
Verse bieslook
Verse Tagliatella
Verse parmesaanse kaas
• Doe een klein beetje olijf olie of vloeibare boter in een grote hapjespan
• Fruit hier de uitgeknepen knoflook in
• Doe de gesneden blokjes bacon erbij en hussel lekker door (niet uit laten bakken!)
• Uien erbij en roeren tot ze zacht worden
• De gesneden champignons erbij tot ze zacht worden
• Giet hier de 3 flesjes kookroom bij en aan de kook brengen
• Laat de saus voor de helft inkoken tot hij wat dikker wordt en dan met verse peper en zout op smaak maken
• Knip de bieslook fijn boven de saus
• Even op een pitje laten om de smaken samen te laten komen
• Kook de verse tagliatella al dente
• Schep de tagliatella op de borden en schep de saus erover heen
• Afmaken met verse parmesaanse kaas.
Geniet!
Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.
Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer
Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:
De Zilveren Lepel - De Zilveren Lepel
500 pastagerechten
Heerlijke recepten voor klassieke en eigentijdse pastagerechten