Recept voor | 2 personen |
![]() |
40 minuten |
Niveau | ![]() |
Populariteit | 12185x bekeken |
200gr verse tagliatelle
2 tenen knoflook
1 rode peper
6 ansjovisfilets
2 blikken gepelde tomaat
takje oregano
2 el kappertjes
handje zwarte olijven zonder pit
zout, peper
Zet een pan water op met voldoende zout.
Maak eerst de saus. Bak de fijngesneden knoflook en peper 3 tot 4 minuten zachtjes in olijfolie. Voeg er fijngehakte ansjovis aan toe en laat de ansjovis zacht worden. Roor de tomaat en fijngesneden oregano erdoor en laat de saus 30 min met de deksel van de pan pruttelen. Breng op smaak met zout, peper, de kappertjes en de in plakjes gesneden olijven.
Kook de verse pasta gaar. Dit duurt niet langer dan een minuut. Gedroogde pasta duurt langer. Giet de pasta af. Meng het met de saus en serveer direct op voorverwarmde borden.
Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.
Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer
Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:
500 pastagerechten
Heerlijke recepten voor klassieke en eigentijdse pastagerechten