Recept voor | 2 personen |
![]() |
40 minuten |
Niveau | ![]() |
Populariteit | 25267x bekeken |
200 gram pastadeeg
4 eetlepels parmezaanse kaas
3 eetlepels ricotta, verkruimeld
25 gram boter
4 blaadjes salie
Voor de vulling:
300 gram spinazie
150 gram ricotta
1 ei
1 eetlepel parmezaanse kaas
Was de spinazie voor de vulling. Kook de blaadjes 5 minuten in net niet kokend water. Laat ze goed uitlekken / knijp ze een beetje uit. Hak ze fijn. Klop de ricotta in een kom heel glad en roer de spinazie erdoor. Voeg het ei en de parmezaan toe. Breng met zout en peper op smaak en roer het geheel nogmaals glad.
Maak het deeg voor de pasta. Voeg er een beetje extra zout aan toe. Rol het deeg tot een dunne lap uit. Vouw het dubbel en snij het op de vouwrand door. Zo heb je twee gelijk helften. Leg op de ene helft op regelmatige afstanden een beetje vulling. Leg de andere helft er overheen en snijd er ravioli van. Druk de randen goed aan zodat ze niet opengaan in de pan. Kook de ravioli ongeveer 4 minuten of totdat de vulling gaar is. Laat ze uitlekken en doe ze in een warme schaal. Smelt ondertussen boter in een pannetje en bak de salie goudbruin. Bestrooi de ravioli met de ricotta en parmezaan, overgiet ze met salieboter en dien ze op.
Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.
Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer
Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:
Pasta
61 authentieke pastagerechten uit de keuken van Spaghetteria Pasta-bar
Pasta, risotto & gnocchi - bij Janneke thuis