Recept voor | 2 personen |
![]() |
15 minuten |
Niveau | ![]() |
Populariteit | 14388x bekeken |
200 gr pasta fusilli
100 gr garnalen
100 gr gerookte zalm
2 el citroenolie
Dit is weer een eenvoudig basis recept, vol smaken en verrassingen. In combinatie met een salade snel te bereiden voor op die drukke dagen.
Kook de pasta volgens de aanwijzing.
Versnipper de zalm ondertussen
Na het koken direct afgieten en 1 el citroenolie door de pasta roeren.
Terug op een laag vuur zetten
Vervolgens de garnalen en de gerookte zalm (snippers) eraan toevoegen en net zolang mengen totdat de zalm is verkleurt.
Nu de pan van het vuur halen en de laatste eetlepel citroenolie toevoegen.
Als variatie kan je in plaats van garnalen ook rivierkreeftjes toe voegen.
Eet smakelijk.
Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.
Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer
Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:
Pasta van het huis
zelfgemaakt van deeg tot saus
Nootje
70 notenrecepten van pistacheijs tot amandelpasta