Recept voor | 4 personen |
![]() |
30 minuten |
Niveau | ![]() |
Populariteit | 19484x bekeken |
200gr verse pasta
500ml gezeefde tomaten (heinz)
100ml creme fraiche
1 grote wortel (in blokjes)
1 grote uit (in kleine stukjes)
300gr gehakt
2 tenen knoflook
Gelijke hoeveelheden verse salie, thijm en rozemarijn
Halve eetlepel paprika poeder
Rucola sla
Parmezaanse kaas
Bak de gehakt met de paprikapoeder even aan. Doe de ui en wortel erbij totdat het gehakt rul en bruin is. Hak de knoflook met de kruiden fijn. Bak even mee in de pan. Doe de gezeefde tomaten erbij en zet op een laag vuur. Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op een kiertje. Doe er aan het einde de creme fraiche bij zodat een oranje rode saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta beetgaar. Meng de pasta en de saus door elkaar. Leg op een bord een handje rucola sla en schep de pasta er overheen. Bestrooi met parmezaanse kaas en serveer direct.
Dit gerecht gaat goed samen met een rode wijn, bijvoorbeeld een Chianti Classico.
Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.
Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer
Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:
Superpasta in 1 pan
alles in de pan en in 15 minuten op tafel