Bij lekkere verse pasta horen natuurlijk ook lekkere recepten. Pastamaken.nl heeft er een aantal op een rijtje gezet.
• Doe een klein beetje olijf olie of vloeibare boter in een grote hapjespan • Fruit hier de uitgeknepen knoflook in... lees recept
Recept voor | 4 personen | ![]() |
30 minuten | Niveau | ![]() |
Doe water in een pannetje (halve litertje), boullion blok en de witte wijn erbi. Aan de kook brengen en voor 2/3 in laten koken.... lees recept
Recept voor | 4 personen | ![]() |
40 minuten | Niveau | ![]() |
I. Maak de avond voordat je de ravioli opdient de salie-boter: Laat 125 gram gezouten roomboter, heel zachtjes en zonder dat... lees recept
Recept voor | 4 personen | ![]() |
40 minuten | Niveau | ![]() |
Doe de goed uitgelekte spinazie met de ansjovispasta en de olijfolie in een pan en meng zorgvuldig. Voeg er de vis bij en wat pe... lees recept
Recept voor | 2 personen | ![]() |
40 minuten | Niveau | ![]() |
Pureer met de staafmixer de geitenkaas met de eieren, de parmezaan en de helft van de boter. Roer er de basilicum en oregano doo... lees recept
Recept voor | 2 personen | ![]() |
40 minuten | Niveau | ![]() |
Was de spinazie voor de vulling. Kook de blaadjes 5 minuten in net niet kokend water. Laat ze goed uitlekken / knijp ze een beet... lees recept
Recept voor | 2 personen | ![]() |
40 minuten | Niveau | ![]() |
Smelt de boter in een pannetje, doe er de gehakt bij en bak het op hoog vuur bruin: goed roeren! Schep het in een kom en laat he... lees recept
Recept voor | 4 personen | ![]() |
30 minuten | Niveau | ![]() |
Zet een pan water op met voldoende zout. Maak eerst de saus. Bak de fijngesneden knoflook en peper 3 tot 4 minuten zachtjes i... lees recept
Recept voor | 2 personen | ![]() |
40 minuten | Niveau | ![]() |
Dit is weer een eenvoudig basis recept, vol smaken en verrassingen. In combinatie met een salade snel te bereiden voor op die dr... lees recept
Recept voor | 2 personen | ![]() |
15 minuten | Niveau | ![]() |
Bak het gehakt rul in een grote pan en verwarm de oven op 200 graden. Als het gehakt bruin is, voeg dan de prei, courgette, wo... lees recept
Recept voor | 2 personen | ![]() |
70 minuten | Niveau | ![]() |
Bak de gehakt met de paprikapoeder even aan. Doe de ui en wortel erbij totdat het gehakt rul en bruin is. Hak de knoflook met de... lees recept
Recept voor | 4 personen | ![]() |
30 minuten | Niveau | ![]() |
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak Na het koken direct afgieten Een scheutje olijf olie Even doorwarmen in de p... lees recept
Recept voor | 2 personen | ![]() |
15 minuten | Niveau | ![]() |
Fruit het sjalotje en de ham ca. 3 minuten in de olie. Voeg de paddenstoelen toe en fruit het geheel nog eens 2 minuten. Doe de ... lees recept
Recept voor | 4 personen | ![]() |
30 minuten | Niveau | ![]() |
De knoflook grof hakken, evenals de peterselie. Peper in klein ringetjes snijden. Olie in een pannetje rustig verhitten, dan ... lees recept
Recept voor | 2 personen | ![]() |
15 minuten | Niveau | ![]() |
Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.
Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer
Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:
De Zilveren Lepel - De Zilveren Lepel
Pastasalades
35 verrassende recepten voor pastasalades