Tortellini bolognese

Recept voor 4 personen
Klok 30 minuten
Niveau 1 Ster
Populariteit 13357x bekeken

25 gram (room)boter
50 gram kalfsgehakt
2 eetlepels parmezaanse kaas
80 gram rauwe ham
40 gram mortadella
1 ei
200 gram verse pasta deeg

Bereiding

Smelt de boter in een pannetje, doe er de gehakt bij en bak het op hoog vuur bruin: goed roeren! Schep het in een kom en laat het afkoelen (bv in de koelkast). Hak de rauwe ham en mortadella fijn. Als je geen mortadella kan krijgen laat het dan weg. Roer de rauwe ham, mortadella, kaas en ei door het gehakt. Laat het even afkoelen in de koelkast. Op deze manier onstaat een stevig mengsel.

Rol het pastadeeg heel dun uit. Leg op regelmatige afstand (in denkbeeldige vierkantjes) een brokje van het gehaktmengsel. Snijd het deeg in vierkanten. Vouw het vierkant tot een driekhoek. Vouw de punt van de driehoek terug. Zo onstaat er een mini loempia. Vouw de twee andere puten naar elkaar toe en druk stevig op elkaar.

Kook de tortellini beetgaar en dien op met een simpele tomatensaus.

Zoeken

Ik zoek een recept met:

Suggesties: tortellini, spinazie, gehakt, spaghetti…

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

Pasta

61 authentieke pastagerechten uit de keuken van Spaghetteria Pasta-bar

Bekijk dit boek

De zilveren Lepel Vlees

bakken, braden, stoven

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer