Tagliatelle met ansjovis en olijven

Recept voor 2 personen
Klok 40 minuten
Niveau 1 Ster
Populariteit 8470x bekeken

200gr verse tagliatelle
2 tenen knoflook
1 rode peper
6 ansjovisfilets
2 blikken gepelde tomaat
takje oregano
2 el kappertjes
handje zwarte olijven zonder pit
zout, peper

Bereiding

Zet een pan water op met voldoende zout.

Maak eerst de saus. Bak de fijngesneden knoflook en peper 3 tot 4 minuten zachtjes in olijfolie. Voeg er fijngehakte ansjovis aan toe en laat de ansjovis zacht worden. Roor de tomaat en fijngesneden oregano erdoor en laat de saus 30 min met de deksel van de pan pruttelen. Breng op smaak met zout, peper, de kappertjes en de in plakjes gesneden olijven.

Kook de verse pasta gaar. Dit duurt niet langer dan een minuut. Gedroogde pasta duurt langer. Giet de pasta af. Meng het met de saus en serveer direct op voorverwarmde borden.

Zoeken

Ik zoek een recept met:

Suggesties: tortellini, spinazie, gehakt, spaghetti…

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

Pasta

Il Primo Piatto

Bekijk dit boek

Nederlanders over de grens - Van stamppot naar pasta

een nederlands gezin in italie

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer