Tagliatelle ala funghi

Recept voor 4 personen
Klok 30 minuten
Niveau 1 Ster
Populariteit 13188x bekeken

250 gram paddenstoelen, in reepjes gesneden
1 sjalotje, gesnipperd
60 gram parmaham, in reepjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
250 mililiter slagroom
1 mespunt nootmuskaat
peper en zout
250 gram verse tagliatelle
Parmezaanse kaas (bv. grana padano)

Bereiding

Fruit het sjalotje en de ham ca. 3 minuten in de olie. Voeg de paddenstoelen toe en fruit het geheel nog eens 2 minuten. Doe de slagroom en de nootmuskaat erbij, kook de saus in ongeveer 20 minuten in tot slagroomdikte. Breng de saus op smaak met zout en peper. Kook de pasta gaar in ca. 4 minuten. Meng de saus met de pasta strooi de kaas erover en serveer direct.

Zoeken

Ik zoek een recept met:

Suggesties: tortellini, spinazie, gehakt, spaghetti…

Jouw recept online

Lijkt je het leuk om jouw pasta recept ook op Pastamaken.nl te zetten? Zet jouw recept online.

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

Mama Mia, Ik Kook Zélf!

Pasta, Pizza En Nog Véél Meer Lekkers Om Zelf Te Maken

Bekijk dit boek

Pasta

onweerstaanbare recepten uit de regionale keukens van Italie

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer