Recept voor | 2 personen |
![]() |
40 minuten |
Niveau | ![]() |
Populariteit | 11416x bekeken |
30 gram boter
250 gram spinazie (gekookt)
5 theelepels ansjovispasta
scheut olijfolie
250 gram witte visfilets naar keuze (bv kabeljouw, schelvis of wijting)
vers gemalen witte peper
Doe de goed uitgelekte spinazie met de ansjovispasta en de olijfolie in een pan en meng zorgvuldig. Voeg er de vis bij en wat peper. Verhit al roerend tot de vis gaar is. Draai vervolgens de vulling door de vleesmolen of de keukenmachine en kneed tot een homogeen mengsel. Bereid de ravioli verder zoals aangegeven op Pastamaken.nl. Giet de gesmolten boter erover. Eventueel kan je dit ook vervangen door een lekker olijfolie.
Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.
Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer
Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:
Pasta
61 authentieke pastagerechten uit de keuken van Spaghetteria Pasta-bar
Nederlanders over de grens - Van stamppot naar pasta
een nederlands gezin in italie