Ravioli met spinazie en kaas

Recept voor 2 personen
Klok 40 minuten
Niveau 2 Sterren
Populariteit 20159x bekeken

200 gram pastadeeg
4 eetlepels parmezaanse kaas
3 eetlepels ricotta, verkruimeld
25 gram boter
4 blaadjes salie

Voor de vulling:
300 gram spinazie
150 gram ricotta
1 ei
1 eetlepel parmezaanse kaas

Bereiding

Was de spinazie voor de vulling. Kook de blaadjes 5 minuten in net niet kokend water. Laat ze goed uitlekken / knijp ze een beetje uit. Hak ze fijn. Klop de ricotta in een kom heel glad en roer de spinazie erdoor. Voeg het ei en de parmezaan toe. Breng met zout en peper op smaak en roer het geheel nogmaals glad.

Maak het deeg voor de pasta. Voeg er een beetje extra zout aan toe. Rol het deeg tot een dunne lap uit. Vouw het dubbel en snij het op de vouwrand door. Zo heb je twee gelijk helften. Leg op de ene helft op regelmatige afstanden een beetje vulling. Leg de andere helft er overheen en snijd er ravioli van. Druk de randen goed aan zodat ze niet opengaan in de pan. Kook de ravioli ongeveer 4 minuten of totdat de vulling gaar is. Laat ze uitlekken en doe ze in een warme schaal. Smelt ondertussen boter in een pannetje en bak de salie goudbruin. Bestrooi de ravioli met de ricotta en parmezaan, overgiet ze met salieboter en dien ze op.

Zoeken

Ik zoek een recept met:

Suggesties: tortellini, spinazie, gehakt, spaghetti…

Jouw recept online

Lijkt je het leuk om jouw pasta recept ook op Pastamaken.nl te zetten? Zet jouw recept online.

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

Culinair genieten - Pasta (set van 5)

Bekijk dit boek

Kook ook Pasta & Pizza

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer