Ravioli met champignons, truffel en salieboter

Recept voor 4 personen
Klok 40 minuten
Niveau 1 Ster
Populariteit 30149x bekeken

Voor de vulling van je eigen gemaakte ravioli:
1 flinke sjalot (zeer fijn gesnipperd)
1 theelepel rozemarijn (met schaar in millimetertjes gesnipperd)
500 gram champignons (zeer fijn gesnipperd)
1 kuipje ricotta-kaas
truffel-olie
olijfolie
zout en peper uit de molen (naar smaak)

Voor de garnering:
2 handen verse trompettes de la mort
bosje verse salie
125 gram gezouten roomboter

Bereiding

I. Maak de avond voordat je de ravioli opdient de salie-boter:
Laat 125 gram gezouten roomboter, heel zachtjes en zonder dat het bruin wordt, in een pannetje smelten. Scheur de blaadjes verse salie en breek de steeltjes (gebruik zeker 8 takjes) en roer dit door de gesmolten boter. Laat even op het vuurtje staan tot de blaadjes zacht en donker zijn. Vervolgens laten afkoelen en stollen en in de koelkast plaatsen; de boter neemt de smaak van de salie over en zal enigszins groen kleuren.

II. Bereiden van de vulling
Fruit de gesnipperde sjalot en rozemarijn in wat olijfolie. Voeg hieraan de gesnipperde champignons toe. Schep af en toe om, tot het vrijgekomen vocht uit de champignons is verdampt. Voeg naar smaak vers gemalen zout en peper toe. Laat het geheel in een schaal afkoelen zodat de smaken goed intrekken. Zodra de vulling koud is roer dan met een vork de ricotta en een scheutje truffel-olie erdoor. Vul hiermee de ravioli (voor het maken van ravioli zie Pastamaken.nl).

III. Opdienen
Laat de salie-boter op een klein pitje -zonder dat het bruin wordt- zachtjes smelten.
Ontdoe vervolgens de gesmolten boter van de salie (eventueel door te zeven - druk/wring dan met een pollepel de boter uit de salie) en zet de boter weer op een zacht pitje.
Knip de uiteinden van de trompettes de la mort (niet wassen!) en verwarm deze kort mee in de salie-boter.

Kook de ravioli gaar. Verdeel de ravioli over 4 borden. Leg hierop een 'toef' trompettes de la mort. Schep hier vervolgens de salie-boter over. Sprenkel er nog wat truffel-olie over.

Geniet en succes!

* De ravioli kan je overigens ook prima invriezen: maak de ravioli, kook deze direct 2 minuten. Laat ze dan direct in ijswater afkoelen. Verpak de "kussentjes" apart in boterhamzakjes om plakken en uitdrogen tegen te gaan. Ontdooi de ravioli de ochtend voordat je ze gaat serveren, op wat bloem en kook ze voor het serveren dan nog 4 of 5 minuten.

Zoeken

Ik zoek een recept met:

Suggesties: tortellini, spinazie, gehakt, spaghetti…

Jouw recept online

Lijkt je het leuk om jouw pasta recept ook op Pastamaken.nl te zetten? Zet jouw recept online.

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

Het pastaboek

50x pasta: simpel, heerlijk & in het seizoen

Bekijk dit boek

Nederlanders over de grens - Van stamppot naar pasta

een nederlands gezin in italie

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer