Mascarpone roomsaus

Recept voor 4 personen
Klok 40 minuten
Niveau 1 Ster
Populariteit 9138x bekeken

1 bak mascarpone
1 groenteboullion tablet
3 dl witte wijn
gemengde bospaddestoelen/champignons
1 kleine rode ui
plakjes parmaham
1 bakje verse italiaanse kruiden (rozemarijn, thijm, salie en oregano)
plukje verse bieslook
verse zwarte peper

Bereiding

Doe water in een pannetje (halve litertje), boullion blok en de witte wijn erbi. Aan de kook brengen en voor 2/3 in laten koken. Schep de bak mascarpone erin en met de garde doorroeren. Even zachtjes laten pruttelen.

Rode ui fijn snijden en aanfruiten. Snij de parmaham in kleine stukjes en paddestoelen in plakjes.
Doe de parmaham door de uitjes en laat even lekker aanbraden. Paddestoelen erbij tot ze zacht worden.
Mascarpone mengsel erbij en door laten pruttelen.
Knip de bieslook fijn boven de saus. Wees royaal met zwarte peper!
Haal van de italiaanse kruiden wat takjes van alle soorten, was onder de kraan en bind het bosje vast met een stukje touw.
Leg het bosje verse kruiden in de saus en laat enige tijd meepruttelen - af en toe even proeven of de smaak niet te sterk wordt.

Lekker met verse tagliatelle of eigengemaakte ravioli (met bospaddestoelen en een vleugje gorgonzola!)

Zoeken

Ik zoek een recept met:

Suggesties: tortellini, spinazie, gehakt, spaghetti…

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

Mini kookboekjes - Pasta

Bekijk dit boek

De zilveren Lepel Vlees

bakken, braden, stoven

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer