Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur

Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur

Ik merkte de laatste tijd (zo ongeveer sinds de wintermaanden) dat het kneden van mijn pastadeeg een stuk moeilijker ging. Het deeg bleef harder en werd minder flexibel dan in de zomermaanden. Ik gebruik altijd grano duro meel maar dat kneedt wel stugger dan de typo “00”. Het enige wat ik kon bedenken was dat de temperatuur van het deeg te laag bleef. Daarom heb ik de eieren voordat ik begon uit de koelkast gehaald. Een paar uur van te voren.

Toen ik het het deeg ging maken merkte ik dat de het ei een stuk meer meel dan normaal opnam. Het deeg bleef veel soepeler en het kneden ging erg makkelijk. Ik had kort daarvoor mijn duim kapot geraspt tijdens het maken van de pesto, maar dat was gelukkig geen belemmering. Het was in ieder geval een groot succes en ik zal voortaan zeker mijn eitjes van te voren uit de koelkast halen.

Ten slotte: de pasta pesto die ik gemaakt heb was heerlijk. Het is echt heel simpel. Maak de pesto van 50 gram pijnboompitten, 25 gram grana padano, 25 gram pecorino, een handvol basilicum en olijfolie naar gevoel. Goed malen tot een smeuïge massa en klaar is kees. Maak de verse pasta, meng het met de pesto en serveer op voorverwarmde borden. Heerlijk! Seveer met een frisse fruitige witte wijn, rood is echt een doodzonde.

Ik vond bij bol.com nog een leuk boekje over pesto:
Pesto & Tapenade, door Thea Spierings & D. Verkaar


 
 

Lees meer!

Lees ook andere artikelen op Pastamaken.nl.
Hieronder staan de laatste tien.

Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur

Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur Ik merkte de laatste tijd (zo ongeveer sinds de wintermaanden) dat het kneden van mijn pastadeeg een stuk moeilijker ging. Wat was de boosdoener vroeg ik mij af? lees meer…

Laurier en pastasauzen

Laurier en pastasauzen Laurier is een geweldige smaakmaker in allerlei pastasauzen. Zorg dat je een laurier in je tuin hebt staan of in een pot op het balkon. lees meer…

Tortellini is niet moeilijk

Tortellini is niet moeilijk Tortellini is niet moeilijk om te maken en o zo lekker! Het enige probleem is: het kost wat tijd. Maar dan heb je ook wat: een bord vol traktaties! lees meer…

De zilveren lepel: een must have

De zilveren lepel: een must have De zilveren lepel, het best verkochte kookboek van Italië, is een must have voor de pasta maker. Of eigenlijk beter gezegd, voor de Italië liefhebber. Je vind hier eenvoudige gerechten die eindeloos inspireren voor een goed bord eten. lees meer…

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

Pasta, risotto & gnocchi - bij Janneke thuis

Bekijk dit boek

Pasta & Noedels

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer