Laurier en pastasauzen

Laurier en pastasauzen

Laurier (Laurus nobilis) is een geweldige smaakmaker in allerlei (pasta) sauzen, soepen en stoofpotten.

De Laurier familie bestaat uit veel soorten waarvan er maar een paar eetbaar zijn. De meeste zijn zelfs zeer giftig. Op het eiland La Palma (een van de canarische eilanden) is zelfs een heus laurierbos. Hier groeien de (giftige) laurierbomen wel 30 meter hoog.

Maargoed, terug naar onze saus. Ik gebruik vaak laurier in mijn tomatensaus, samen met een uitje, rozemarijn en thijm. Dit zorgt samen voor heerlijke rijke smaak. De verse laurier is veel rijker van smaak dan de gedroogde. Probeer het ook eens, het is echt lekker. Elk tuincentrum verkoopt ze wel. Zorg dat je een laurier in je tuin hebt staan of in een pot op het balkon. Op deze manier kan je gemakkelijk een blaadje plukken als je ze nodig hebt.


 
 

Lees meer!

Lees ook andere artikelen op Pastamaken.nl.
Hieronder staan de laatste tien.

Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur

Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur Ik merkte de laatste tijd (zo ongeveer sinds de wintermaanden) dat het kneden van mijn pastadeeg een stuk moeilijker ging. Wat was de boosdoener vroeg ik mij af? lees meer…

Laurier en pastasauzen

Laurier en pastasauzen Laurier is een geweldige smaakmaker in allerlei pastasauzen. Zorg dat je een laurier in je tuin hebt staan of in een pot op het balkon. lees meer…

Tortellini is niet moeilijk

Tortellini is niet moeilijk Tortellini is niet moeilijk om te maken en o zo lekker! Het enige probleem is: het kost wat tijd. Maar dan heb je ook wat: een bord vol traktaties! lees meer…

De zilveren lepel: een must have

De zilveren lepel: een must have De zilveren lepel, het best verkochte kookboek van Italië, is een must have voor de pasta maker. Of eigenlijk beter gezegd, voor de Italië liefhebber. Je vind hier eenvoudige gerechten die eindeloos inspireren voor een goed bord eten. lees meer…

Soorten pasta

Er zijn heel veel varianten van pasta. Toch zijn er een paar die het bekendste zijn en ook het meest gebruikt. Pastamaken.nl behandelt hier de belangrijkste.

Voordat je onderstaande pasta's gaat maken kan je het beste eerst het basisrecept lezen.

Een pasta pan

Pasta koken?

De handigste tips voor het juist koken van pasta. lees meer

Boeken

Kies uit een leuke selectie boeken van bol.com:

De Zilveren Lepel - De Zilveren Lepel Kookschool Pasta

nieuwe authentieke Italiaanse recepten voor de beste spaghetti, lasagne en meer

Bekijk dit boek

De Zilveren Lepel - De Zilveren Lepel voor kinderen

de lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf!

Bekijk dit boek

 


© Pastamaken.nl - Disclaimer