Berichten

Pastamaken.nl heeft speciaal voor jullie pasta liefhebbers een blog die gaat over zelf verse pasta maken. Recepten, boeken, weetjes, nieuwtjes enzovoort. Schrijf je in op onze RSS feed en blijf vanzelf op de hoogte.

Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur

Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur

Ik merkte de laatste tijd (zo ongeveer sinds de wintermaanden) dat het kneden van mijn pastadeeg een stuk moeilijker ging. Wat was de boosdoener vroeg ik mij af? lees meer…
Laurier en pastasauzen

Laurier en pastasauzen

Laurier is een geweldige smaakmaker in allerlei pastasauzen. Zorg dat je een laurier in je tuin hebt staan of in een pot op het balkon. lees meer…
Tortellini is niet moeilijk

Tortellini is niet moeilijk

Tortellini is niet moeilijk om te maken en o zo lekker! Het enige probleem is: het kost wat tijd. Maar dan heb je ook wat: een bord vol traktaties! lees meer…
De zilveren lepel: een must have

De zilveren lepel: een must have

De zilveren lepel, het best verkochte kookboek van Italië, is een must have voor de pasta maker. Of eigenlijk beter gezegd, voor de Italië liefhebber. Je vind hier eenvoudige gerechten die eindeloos inspireren voor een goed bord eten. lees meer…
 
 

Recepten

Pastamaken heeft ook een aantal recepten online.

Tagliatelle met ansjovis en olijven

Zet een pan water op met voldoende zout. Maak eerst de saus. Bak de fijngesneden knoflook en peper 3 tot 4 minuten zachtjes in olijfolie.… lees recept

Ravioli met spinazie en kaas

Was de spinazie voor de vulling. Kook de blaadjes 5 minuten in net niet kokend water. Laat ze goed uitlekken / knijp ze een beetje… lees recept

Mascarpone roomsaus

Doe water in een pannetje (halve litertje), boullion blok en de witte wijn erbi. Aan de kook brengen en voor 2/3 in laten koken.… lees recept

Spaghetti con aglio, olio e peperonico

De knoflook grof hakken, evenals de peterselie. Peper in klein ringetjes snijden. Olie in een pannetje rustig verhitten, dan op laag… lees recept

Tagliatelle met bacon roomsaus

• Doe een klein beetje olijf olie of vloeibare boter in een grote hapjespan • Fruit hier de uitgeknepen knoflook in • Doe de… lees recept


© Pastamaken.nl - Disclaimer