Berichten

Pastamaken.nl heeft speciaal voor jullie pasta liefhebbers een blog die gaat over zelf verse pasta maken. Recepten, boeken, weetjes, nieuwtjes enzovoort. Schrijf je in op onze RSS feed en blijf vanzelf op de hoogte.

Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur

Pasta maken gaat beter met eieren op kamertemperatuur

Ik merkte de laatste tijd (zo ongeveer sinds de wintermaanden) dat het kneden van mijn pastadeeg een stuk moeilijker ging. Wat was de boosdoener vroeg ik mij af? lees meer…
Laurier en pastasauzen

Laurier en pastasauzen

Laurier is een geweldige smaakmaker in allerlei pastasauzen. Zorg dat je een laurier in je tuin hebt staan of in een pot op het balkon. lees meer…
Tortellini is niet moeilijk

Tortellini is niet moeilijk

Tortellini is niet moeilijk om te maken en o zo lekker! Het enige probleem is: het kost wat tijd. Maar dan heb je ook wat: een bord vol traktaties! lees meer…
De zilveren lepel: een must have

De zilveren lepel: een must have

De zilveren lepel, het best verkochte kookboek van Italië, is een must have voor de pasta maker. Of eigenlijk beter gezegd, voor de Italië liefhebber. Je vind hier eenvoudige gerechten die eindeloos inspireren voor een goed bord eten. lees meer…
 
 

Recepten

Pastamaken heeft ook een aantal recepten online.

Pasta Pirata

Dit is weer een eenvoudig basis recept, vol smaken en verrassingen. In combinatie met een salade snel te bereiden voor op die drukke… lees recept

Lasagne van Martine

Bak het gehakt rul in een grote pan en verwarm de oven op 200 graden. Als het gehakt bruin is, voeg dan de prei, courgette, wortel… lees recept

Ravioli met witte vis

Doe de goed uitgelekte spinazie met de ansjovispasta en de olijfolie in een pan en meng zorgvuldig. Voeg er de vis bij en wat peper.… lees recept

Pasta bolognese

Bak de gehakt met de paprikapoeder even aan. Doe de ui en wortel erbij totdat het gehakt rul en bruin is. Hak de knoflook met de… lees recept

Ravioli met spinazie en kaas

Was de spinazie voor de vulling. Kook de blaadjes 5 minuten in net niet kokend water. Laat ze goed uitlekken / knijp ze een beetje… lees recept


© Pastamaken.nl - Disclaimer